Lunch ideetjes ⋆ Gezond met Lotte
22369
post-template-default,single,single-post,postid-22369,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Lunch ideetjes

Lunch ideetjes

Ingrediënten

(1 persoon)

Toast champigons, Italiaanse ham en een klein beetje kaas

– 150g champignons

– enkele stukjes pijpajuin

– 10g italiaanse ham

– 5g light gemalen kaas

– 1/8 Marokkaans brood

-1/4 el olijfolie

– P&Z

 

Toast met cottage cheese en groene asperge

– 2-3 el cottages cheese

– 3-4 groene asperges

– 1 el sojasaus

– 1/8 Marokkaans brood

– P&Z

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd het Marokkaanse brood in driehoekjes en snijd deze nog eens horizontaaldoormidden. Laat gedurende 5 min roosteren in de oven. Verhit hierna de oven verder om nog even te grillen.

2. Snijd ondertussen de champignonnen in schijfjes en de lente-ui in ringetjes. Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan en voeg de champignonnen en lente-ui toe. Bak kort gaar en werk af met P&Z.

3. Neem hierna dezelfde pan en voeg de sojasaus toe en bak de asperges kort aan.

4. Neem 2 van de driehoekjes en beleg met de gebakken champignonnen, scheur de Italiaanse ham in stukjes en leg erop. Werk af met de gemalen light kaas en plaats gedurende 5′ onder de gril.

3. Neem de 2 andere driehoekjes en besmeer met ricotta. Leg de asperges hier op. Werk af met peper en zout.

 

TIP! Kan ook als voorgerecht of hapje

 

Smakelijk